Menu
  • Dziś jest : 18 listopada 2017 Imieniny : Klaudyny, Romana, Filipiny
  • Menu

    Wędliny nie tylko na kanapkę

  •  

    O tym, że wędliny najczęściej kojarzą się z kanapkami nie musimy nikogo przekonywać. Wędlina to często podstawa kanapki i codziennego śniadania. Czy to w domowym zaciszu, czy w formie przenośnego bufetu. Wydawać by się mogło, że nie pozwalają realizować kulinarnych fantazji – są za zwykłe. Jednak coraz częściej – kucharze i nie tylko, udowadniają, że wędliny jednak nie muszą być nudne!

    Na przekór ogólnym przekonaniom, wędliny pozwalają na obranie wielu kulinarnych kierunków. Tak często zapominamy o możliwościach, jakie dają nam produkty codziennej diety. Wędliny możemy jeść oczywiście, jako dodatek do kanapek, ale także samodzielnie. Wędliny mogą być świetnym uzupełnieniem dań obiadowych, a także formą przekąski czy elementem produktów na grilla. Co więcej, wędliny to, jakość sama w sobie i wykorzystanie ich w codziennej diecie to klucz do dobrego samopoczucia. Zwłaszcza, jeśli opakowanie wędlin opatrzone jest znakiem QAFP. Od kilku miesięcy możemy obserwować kampanię informacyjno-promocyjną związaną z kiełbasą krakowską suchą, podwawelską ekstra i żywiecką ze znakiem QAFP – „Oda do jakości. Kompozycja wybornego smaku”. Kampania ma rozpowszechniać wiedzę o walorach smakowych i jakościowych tych produktów, które są wytwarzane w systemie jakości QAFP. Wiedzę o wędlinach świeżych, wyprodukowanych z wyselekcjonowanego surowca i mieszanek ziół i przypraw.

    Produktami kampanii są trzy kiełbasy: kiełbasa podwawelska ekstra, kiełbasa żywiecka i kiełbasa krakowska sucha. Kiełbasy, które mogą być wykorzystane w każdej kuchni w sposób innowacyjny i wyjątkowy. Jak na przykład? Wśród kampanijnych propozycji widnieją trzy, które bez większego problemu można przygotować w zaciszu domowym. Kołacz z twarogu z mierzwioną kiełbasą żywiecką, salsą verde i pieczoną pietruszką, a także stek z selera z prażoną krakowską i salsą chilli z kiszonego ogórka. Trzecią propozycją, idealną na spotkania z przyjaciółmi jest grillowana kiełbasa podwawelska z karmelizowanymi ziemniakami i sosem z zielonego pieprzu.

    Kiełbasy wykorzystać możemy także, jako dodatek do sałatek, czy jako składnik pizzy lub tarty. Kiełbasa jest produktem tak uniwersalnym, że zaskoczy niejedno podniebienie. Odczarujmy wędliny i zróbmy z nich prawdziwie wyjątkowe dania! Więcej szczegółów dotyczących kampanii i wspomnianych kiełbas znajduje się na stronie: www.odadojakosci.pl 

  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Mus z malin i mango

    Chcesz coś zmienić w swoim życiu? Zależy Ci na poprawie nawyków żywieniowych? Nie czekaj w nieskończoność - zacznij już dziś...

    Zamknij