Menu
  • Dziś jest : 20 czerwca 2017 Imieniny : Bogny, Florentyny, Bożeny
  • Menu

    Botwinka

  • Za oknem coraz cieplej, pogoda nas rozpieszcza pięknym słońcem. Możemy się opalać i powoli leniuchować czekając na upragnione wakacje. Nam się nie chce gotować, a przecież jeść musi każdy. Na upały dobre są lekkie i orzeźwiające zupy. Jedną z takich zupek jest botwinka. Łatwa i smaczna, a do tego zdrowa i kolorowa w kilka chwil gotowa.

    Składniki:

    2 pęczki botwiny
    2 l wywaru warzywnego
    sok z cytryny
    sól
    pieprz

    Przygotowanie:

    W garnku gotujemy wywar.
    Gdy będzie wywar zagotowany wrzucamy umytą i pokrojoną botwinę.
    Gotujemy do miękkości na małym ogniu.
    Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem wyciśniętym z cytryny.
    Podajemy na zimno.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Ogórki smażone

    Ogórki smażone brzmi dziwnie? Lubicie takie ekstrawagancje? Podobno do odważnych świat należy czemu więc nie spróbować w kuchni nie eksperymentować? ...

    Zamknij