Chleb zapiekany z boczkiem i serem
Pogoda za oknem nie nastraja. Zrobiło się chłodno, deszczowo i szaro zupełnie nie jak w lato.
Nam pomimo początku weekendu nic się nie chce, a jeść musi każdy.
Jako przekąskę dla moich mężczyzn zrobiłam na szybko chleb zapiekany z boczkiem i serem.
Rano dzieci zawiozłam do przedszkola i szybciutko wybrałam się do marketu po zakupy, a że do Kauflandu mam najbliżej to tam się udałam.
Wróciłam i w kilka chwil przygotowałam tą prostą i smaczną przekąskę która przegoni wielki głód.
Składniki:
chleb
masło czosnkowe według tego przepisu KLIK
kilka plastrów boczku surowego parzonego
ser żółty wedle uznania
Przygotowanie:
Chleb nacinamy jakbyśmy chcieli ukroić kromkę, ale nie przekrawamy do końca.
Chleb możemy naciąć również w poprzek (utworzymy wtedy kratkę).
Masło czosnkowe musi być miękkie.
W nacięciach w chlebie smarujemy masłem czosnkowym.
Wkładamy boczek pokrojony w kawałki.
Posypujemy żółtym serem startym na tarce o drobnych oczkach.
Pieczemy do 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st.C
Smacznego
Padłam
W jakim sensie?
To musi być pyszne!