Menu
  • Dziś jest : 25 kwietnia 2024 Imieniny : Jarosława, Marka, Elwiry
  • Menu

    Chleb zapiekany z boczkiem i serem

  • Pogoda za oknem nie nastraja. Zrobiło się chłodno, deszczowo i szaro zupełnie nie jak w lato.
    Nam pomimo początku weekendu nic się nie chce, a jeść musi każdy.
    Jako przekąskę dla moich mężczyzn zrobiłam na szybko chleb zapiekany z boczkiem i serem.
    Rano dzieci zawiozłam do przedszkola i szybciutko wybrałam się do marketu po zakupy, a że do Kauflandu mam najbliżej to tam się udałam.
    Wróciłam i w kilka chwil przygotowałam tą prostą i smaczną przekąskę która przegoni wielki głód.

    Składniki:

    chleb
    masło czosnkowe według tego przepisu KLIK
    kilka plastrów boczku surowego parzonego
    ser żółty wedle uznania

    Przygotowanie:

    Chleb nacinamy jakbyśmy chcieli ukroić kromkę, ale nie przekrawamy do końca.
    Chleb możemy naciąć również w poprzek (utworzymy wtedy kratkę).
    Masło czosnkowe musi być miękkie.
    W nacięciach w chlebie smarujemy masłem czosnkowym.
    Wkładamy boczek pokrojony w kawałki.
    Posypujemy żółtym serem startym na tarce o drobnych oczkach.
    Pieczemy do 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st.C
    Smacznego

  • 3 odpowiedzi na “Chleb zapiekany z boczkiem i serem”

    1. Daria pisze:

      Padłam

    2. Kinga pisze:

      To musi być pyszne!

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *