Menu
  • Dziś jest : 18 października 2017 Imieniny : Juliana, Łukasza, Bratumiła
  • Menu

    Grillowana pierś kurczaka

  • Grillowana pierś kurczaka

    Grillowana pierś kurczaka na zakończenie sezonu to idealny dodatek do obiadu.
    Smaczny, soczysty i pozostający w pamięci.

    Składniki :

    1 podwójna pierś z kurczaka
    papryka ostra
    pieprz
    sól
    2 ząbki
    2 łyżki oleju
    sos czosnkowy – opcjonalnie (użyłam firmy Develey)

    Przygotowanie :

    Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i porcjujemy jak na kotlety (tylko nie zbijamy).
    Przyprawy łączymy ze sobą i olejem oraz z obranym i przepuszczonym przez praskę czosnkiem.
    Mięso obtaczamy w marynacie.
    Następnie schładzamy je w lodówce (u mnie była to cała noc, ale kilka godzin wystarczy).
    Po tym czasie grillujemy bądź smażymy na złoty kolor z obu stron.
    Podajemy np. z sosem czosnkowym.
    Smacznego

  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Ciasto gruzińskie

    Dziś zaczynamy weekend więc trzeba to jakoś uczcić. Pomysłów miałam wiele, ale nie mogłam się zdecydować popijając rano herbatę i...

    Zamknij