Menu
  • Dziś jest : 17 listopada 2017 Imieniny : Grzegorza, Salomei, Elżbiety
  • Menu

    Makaron na czerwono z mięsem i pieczarkami

  • Makaron na czerwono z mięsem i pieczarkami

    Makaron na czerwono z mięsem i pieczarkami to szybki pomysł na obiad
    gdy braknie nam czasu na wszystko, a w środku tygodnia potrzebujemy odrobiny wytchnienia.

    Składniki :

    400g makaronu pióra (użyłam firmy Makarony Polskie)
    500g mięsa mielonego
    500g pieczarek
    1 cebula
    sól
    pieprz
    olej
    1 słoiczek pesto rosso (użyłam firmy Develey)
    2 łyżki oliwy
    2 łyżki gorącej wody
    ketchup wedle uznania (użyłam firmy Develey)
    100g ser żółtego

    suszone pomidory z czosnkiem i bazylią (użyłam firmy Kamis)

    Przygotowanie :

    Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    W między czasie cebulę obieramy, kroimy w pióra i szklimy na gorącej patelni z odrobiną oleju.
    Dodajemy obrane, umyte i pokrojone w paski pieczarki.
    Podduszamy wszystko razem.
    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Na drugiej patelni smażymy na oleju mięso, doprawiamy solą i pieprzem.
    Dodajemy ketchup wedle uznania.
    Mieszamy, chwilę podduszamy, a następnie dodajemy pieczarki z cebulą.
    Całość mieszamy.
    W miseczce łączymy wodę z oliwą i pesto.
    Dodajemy do ugotowanego,odsączonego i ponownie umieszczonego w garnku makaronu.
    Mieszamy.
    Na talerze nakładamy makaron z pesto, a na nim mięso z pieczarkami.
    Całość posypujemy startym na tarce o drobnych oczkach żółtym serem.
    Na wierzch możemy dodać pomidory suszone z czosnkiem i bazylią.
    Smacznego

  • 9 odpowiedzi na “Makaron na czerwono z mięsem i pieczarkami”

    1. Justyna napisał(a):

      o ja kocham makarony aż mi teraz ślinka leci na widok tego zdjęcia

    2. wadera61 napisał(a):

      Szybko , smacznie i kolorowo 🙂

    3. Katarzyna Skrypnik napisał(a):

      smacznie, zdrowo, kolorowo 🙂

    4. Marzena napisał(a):

      Pyszne danie. Aż zrobiłam się głodna 🙂

    5. Iga napisał(a):

      Aż chce się jeść

    6. Joanna ( Różowa Kuchnia) napisał(a):

      Nie mogę się napatrzeć na te kolorki . Jak ja lubię jak danie tak apetycznie wygląda.

    7. kasia napisał(a):

      same pysznosći

    8. natii napisał(a):

      UUUWIELBIAAAAM 🙂

    9. Madzia napisał(a):

      Żałuję, że obiad zjem dopiero o 17

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Amoniaczki

    Amoniaczki to ciastka przed których upieczeniem kiedyś bardzo się wzbraniałam, ale odkąd pierwszy raz je zrobiłam non stop goszczą w...

    Zamknij