Menu
  • Dziś jest : 20 czerwca 2017 Imieniny : Bogny, Florentyny, Bożeny
  • Menu

    Gałka muszkatołowa

  • gałka_muszkatolowa

    Gałka muszkatołowa zawiera przede wszystkim olejki lotne.

    Używamy jej w głównej mierze do przyprawiania ciast.
    Dodana do mięsa czy produktów mlecznych zmienia smak potrawy.
    Stosujemy ją w postaci zmielonej bądź startej.
    Używana do aromatyzowania :

    ponczu
    angielskiego grzanego piwa
    wina
    posset

    Doskonale poprawia smak:

    pierników oraz innych ciast
    deserów owocowych

    Zarówno gałka jak i „kwiat”muszkatołowy nadają się do poprawiania smaku:

    zup
    gulaszy, kotletów mielonych, bigosów
    flaków
    ryb
    potraw z jaj
    serów

  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Kociołek rozgrzewający na jesień

    Kociołek rozgrzewający na jesień to syta zupa która zaspokoi największy głód. Niezbyt skomplikowana w przygotowaniu, a dająca rozkosz podniebieniu. Składniki...

    Zamknij