Menu
  • Dziś jest : 24 sierpnia 2017 Imieniny : Bartłomieja, Malwiny, Jerzego
  • Menu

    Goździki

  • Goździki

    Goździki zawierają :

    olejek lotny
    żywice
    tłuszcze

    Stosujemy je do :

    likierów
    win
    przetworów mięsnych
    marynat rybnych

    Doskonale nim przyprawimy :

    nadzienia do ciast
    kompoty
    sosy
    pieczenie
    marynaty grzybowe

    W połączeniu z cebulą i liściem laurowym dodają smaku czerwonej kapuście.
    W kuchni trzeba je stosować z umiarem zarówno do dań słodkich jak i pikantnych.
    Stosujemy je również w wędliniarstwie, wyrobie marynat rybnych, likierów i win.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Gałka muszkatołowa

    Gałka muszkatołowa zawiera przede wszystkim olejki lotne. Używamy jej w głównej mierze do przyprawiania ciast. Dodana do mięsa czy produktów...

    Zamknij