Menu
  • Dziś jest : 24 sierpnia 2017 Imieniny : Bartłomieja, Malwiny, Jerzego
  • Menu

    Rozmaryn

  • rosemary-947642

    Rozmaryn zawiera :

    garbniki
    duże ilości olejku lotnego
    kwasy organiczne
    flawonoidy
    związki złożone

    Służy jako dodatek do:

    grzybów
    sosów
    zup
    sałatek
    dań rybnych (ryb smażonych)
    owoców morza
    makaronów
    ziemniaków gotowanych
    tłustych mięs
    kotletów
    kiełbas
    pasztetów
    farszów

    Dzięki właściwościom jakie posiada ułatwia nam trawienie.
    Jest typową przyprawą dla dań kuchni francuskiej.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Pieprz

    Pieprz czarny jego ostry smak pochodzi od zawartej głównie w wierzchniej warstwie owocu piperyny. Pieprz czarny zawiera : błonnik wapń...

    Zamknij