Menu
  • Dziś jest : 11 sierpnia 2017 Imieniny : Ligii, Zuzanny, Lukrecji
  • Menu

    Szafran

  • szafran

    Szafran nadaje potrawom intensywny żółty kolor.
    Dodajemy go do :

    sosów
    zup
    potraw z ryb
    potraw z drobiu
    potraw z ryżu

    Trzeba go stosować w niewielkiej ilości,
    gdyż jego nadmierne spożycie może powodować zatrucia.
    Spożycie w przedziale 5-10g wywołuje :

    wymioty
    krwawe biegunki
    krwiomocz
    zapaść krążeniową
    krwawienia z macicy

  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Rozmaryn

    Rozmaryn zawiera : garbniki duże ilości olejku lotnego kwasy organiczne flawonoidy związki złożone Służy jako dodatek do: grzybów sosów zup...

    Zamknij