Sałatka z arbuzem, fetą i oliwkami
Za oknem słońce praży, nic się nie chce robić, a zjeść, by się chciało.
Szukasz pomysłu na sałatkę która będzie lekka, smaczna, zdrowa, a do tego kolorowa?
Wystarczy, że przygotujesz takie cudo, a nie oderwiesz się od niego.
Sałatka z arbuzem, fetą i oliwkami będzie wspaniałym dodatkiem do niejednej imprezy na świeżym powietrzu.
Spróbujesz i Ty?
Składniki:
1 i 1/2 kg arbuza
100g oliwek czarnych bez pestek
1 op. sera feta
1 średnia cebula czerwona
2 cytryny
pieprz
1 mały pęczek natki pietruszki
1 garść mięty
Przygotowanie:
Z cytryn wyciskamy sok.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka i zalewamy sokiem z cytryn.
Odstawiamy do lodówki.
Arbuza kroimy na kawałki.
Odsączamy oliwki.
Ser kruszymy.
Miętę i natkę myjemy, osuszamy i kroimy.
W naczyniu mieszamy wszystkie składniki i sos.
Odstawiamy do lodówki.
Smacznego
Wygladą pysznie! U mnie sezon na arbuza powoli się rozpoczyna, więc na pewno wypróbuję 🙂
Polecam jest rewelacyjna
Takiego zestawienia jeszcze nie widziałam, wygląda zachęcająco 🙂
Ulubione letnie połaczenie mojego męża…
Ja, wstyd, jeszcze nie próbowałam – chyba czas się przekonać.
🙂
Szczerze polecam 😉
sałatka brzmi orzeźwiająco 😀
chociaz ja bym wywaliła oliwki, bo nie lubie.
Wygląda bardzo apetycznie, pozdrawiam
Ciekawy przepis, muszę wypróbować! 🙂
Arbuz i feta? Zaintrygowało mnie.