Menu
  • Dziś jest : 17 listopada 2017 Imieniny : Grzegorza, Salomei, Elżbiety
  • Menu

    Skrzydełka po diabelsku

  • Skrzydełka po diabelsku

    Skrzydełka po diabelsku są dokładnie takie jak wskazuje nazwa.
    Jeśli jesteście wrażliwi na ostre smaki to będzie dla Was wyzwanie.

    Składniki :

    8 skrzydełek
    1 op. przyprawy Grill skrzydełka ogniste (użyłam firmy Kamis)
    2 łyżki miodu
    4 łyżki oleju
    2 łyżki musztardy Dijon

    Przygotowanie :

    Skrzydełka myjemy, osuszamy.
    W miseczce łączymy ze sobą na jednolitą konsystencję miód, olej, musztardę i przyprawę.
    Przygotowaną marynatą smarujemy skrzydełka.
    Odstawiamy je w chłodne miejsce na około 1 godzinę.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180-190st.C
    przez około godzinę.
    Najlepiej stan upieczenia skrzydełek kontrolować.

    Rady :

    Tak przygotowane skrzydełka możemy również upiec na grillu.
    Polecam

  • 5 odpowiedzi na “Skrzydełka po diabelsku”

    1. Joanna ( Różowa Kuchnia) napisał(a):

      Tez robiłam z ich przyprawą i powiem ci ze jest piekielnie ostra hi hi .

    2. Justyna napisał(a):

      jak takie ostre to potem litry wody trzeba he he pewnie pić

    3. Gosia Goś napisał(a):

      hmm mam wrazliwy zoladek na ostre przyprawy no ale wygladaja tak apetycznie ze chyba się skuszę:) Pozdrawiam:)

    4. wadera61 napisał(a):

      Ostre? Takie lubię !
      Dziękuję 🙂

    5. Katarzyna Skrypnik napisał(a):

      ostre?? mniam, mniam 🙂

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Rogaliki półfrancuskie z powidłami i czekoladą

    Rogaliki półfrancuskie z powidłami i czekoladą powstały w ramach akcji wspólnego pieczenia. W akcji udział po raz pierwszy brałam. W przygotowaniu...

    Zamknij