Menu
  • Dziś jest : 19 kwietnia 2024 Imieniny : Adolfa, Tymona, Pafnucego
  • Menu

    Udziki pieczone

  • Udziki pieczone

    Udziki pieczone przygotowane specjalnie na grilla.
    Pogoda nie dopisała, mięsko czekało w marynacie więc postanowiłam je upiec,
    a efekt możecie zobaczyć.

    Składniki :

    4 podudzi z kurczaka (mogą być ćwiartki/pałki)
    1 op. przyprawy grill pikantny (użyłam firmy Kamis)
    7 łyżek sosu sojowego
    2 łyżki ketchupu

    Przygotowanie :

    Udziki myjemy, osuszamy.
    W misce łączymy sos sojowy z przyprawą i ketchupem.
    Przygotowaną marynatą smarujemy mięsko które
    następnie odstawiamy w chłodne miejsce (u mnie stały cała noc).
    Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180st.C przez 1 godzinę.
    Najlepiej stan upieczenia kontrolować.
    Udziki rewelacyjnie smakują z sałatką obiadowo-grillową (klik).
    Smacznego

  • 4 odpowiedzi na “Udziki pieczone”

    1. Joanna ( Różowa Kuchnia) pisze:

      Przepiękny kolor takie złociste jak to mówi moja córka . Tez używałam przypraw Kamis do grilla . Bardzo dobre .

    2. natii pisze:

      świetnie wyglądają pewnie rownie smaczne sa 🙂

    3. wadera61 pisze:

      Smaczna propozycja!
      Na grilla i do piekarnika !

    4. Marzena pisze:

      Ale pysznie wyglądają. Super sposób na kurczaka 🙂

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *