Menu
  • Dziś jest : 18 sierpnia 2017 Imieniny : Heleny, Bronisława, Ilony
  • Menu

    Zupa z fasolki szparagowej

  • Gdy upał za oknem straszny, słońce grzeje niemiłosiernie to na nic ochoty nie mamy.
    W taki upał najlepsze na obiad są dania szybkie, smaczne, a przede wszystkim łatwe w przygotowaniu.
    Zapewniając nam minimalny czas spędzony w zaciszu czterech kuchennych ścian. Takim obiadowym ideałem jest zupa z fasolki szparagowej. Syta i smaczna, zachwyci nie jedną osobę.

    Składniki :

    500g fasoli
    3 skrzydełka z kurczaka
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1/4 selera
    5 cm pora
    sól
    pieprz
    śmietana

    Przygotowanie :

    Fasolę oczyszczamy, myjemy i kroimy na kawałki.
    W garnku gotujemy wodę wraz ze skrzydełkami.
    Zbieramy powstały szum.
    Następnie dodajemy obrane i umyte selera, pora, marchew, pietruszkę (ja marchew i pietruszkę ścierałam na tarce o grubych oczkach). .
    Gotujemy do miękkości.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy na ciepło z kleksem śmietany.
    Smacznego

    Zapisz

    Zapisz

  • Jedna odpowiedź do “Zupa z fasolki szparagowej”

    1. Ewelina napisał(a):

      Mmm uwielbiam zdrowie jedzonko i takie cudowne przepisy! Świetny blog 😉

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Krem czekoladowy z avocado

    Krem czekoladowy z avocado to idealna baza wyjściowa do ciasta którego krem jest intensywny i smaczny, a ciasto które kremem...

    Zamknij