Menu
  • Dziś jest : 19 kwietnia 2024 Imieniny : Adolfa, Tymona, Pafnucego
  • Menu

    Cukinia pieczona w glazurze miodowo-musztardowej

  • Cukinia pieczona w glazurze miodowo-musztardowej

    Cukinia w tym roku wyjątkowo nam obrodziła. Cały czas serwujemy ją w różnej postaci naszej rodzinie. Dziś specjalnie przygotowałam mały specjał Cukinia pieczona w glazurze miodowo-musztardowej. Pyszna, lekka słodko – ostra jest jak balsam na podniebieniu.

    Składniki :

    cukinia
    2 łyżki miodu
    3 łyżki musztardy
    2 łyżki oliwy
    2 duże ząbki czosnku
    sól
    pieprz

    Przygotowanie :

    Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.
    Oprószamy solą i pieprzem.
    Odstawiamy na 15 minut.
    W osobnym naczyniu rozrabiamy sos.
    Do miodu dodajemy musztardę i oliwę.
    Następnie dokładamy oczyszczony i drobno pokrojony czosnek.
    Wszystko mieszamy.
    Odstawiamy na około 20-30 minut.
    Przygotowanym sosem smarujemy krążki cukinii ułożonej na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190st.C
    Podajemy na ciepło.
    Smacznego

    Zapisz

  • 3 odpowiedzi na “Cukinia pieczona w glazurze miodowo-musztardowej”

    1. Gosia pisze:

      Siostra to jest rewelacyjne muszę częściej do Was wpadać na takie smakołyki

    2. Iza pisze:

      Z takim wydaniem jeszcze się nie spotkałam

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *