Menu
  • Dziś jest : 24 kwietnia 2018 Imieniny : Aleksandra, Horacego, Grzegorza
  • Menu

    Domowa piekarnia czyli funkcja PlusSteam Elecrolux

  • Każda osoba, która próbuje swoich sił w przygotowywaniu domowych wypieków, marzy o jak najlepszych rezultatach. Nie zawsze są one jednak możliwe do osiągnięcia w tradycyjnych piekarnikach, które bardzo różnią się od profesjonalnych urządzeń przeznaczonych do pieczenia. Z pomocą przychodzi nam jednak funkcja PlusSteam opracowana przez markę Electrolux, którą znajdziemy w niektórych jej piekarnikach. Czym jest funkcja PlusSteam i dlaczego warto kupić piekarnik Electrolux w nią wyposażony?
    Każda osoba, która próbuje swoich sił w przygotowywaniu domowych wypieków, marzy o jak najlepszych rezultatach. Nie zawsze są one jednak możliwe do osiągnięcia w tradycyjnych piekarnikach, które bardzo różnią się od profesjonalnych urządzeń przeznaczonych do pieczenia. Z pomocą przychodzi nam jednak funkcja PlusSteam opracowana przez markę Electrolux, którą znajdziemy w niektórych jej piekarnikach. Czym jest funkcja PlusSteam i dlaczego warto kupić piekarnik Electrolux w nią wyposażony?

    Funkcja PlusSteam – czym jest?

    Funkcja PlusSteam, w którą wyposażony jest nowoczesny piekarnik Electrolux, zapewnia znakomite rezultaty pieczenia. Cały sekret szefów kuchni i cukierników tkwi bowiem nie tyle w ich umiejętnościach, co w zastosowanych podczas przygotowywania wypieków technologiach.

    Profesjonalne piekarniki posiadają funkcję pary, która sprawia, że wypieki są bardziej chrupiące, wilgotne w środku i delikatniejsze w smaku. Dzięki nowoczesnej funkcji PlusSteam jest jednak możliwe osiąganie spektakularnych rezultatów pieczenia także w naszej domowej kuchni! Wystarczy bowiem kupić piekarnik Electrolux PlusSteam, aby nasze wypieki były zawsze udane.

    Funkcja PlusSteam działa na zasadzie dodania pary wodnej w pierwszym etapie pieczenia. To właśnie jej dodatek sprawia, że wypieki lepiej się udają, a ich jakość jest zbliżona do rezultatów osiąganych przez światowych szefów kuchni. Para wodna przyczynia się bowiem do lepszego wyrastania ciasta oraz nadaje domowemu pieczywu chrupiącą, złocistą skórkę.

    Piekarnik Electrolux PlusSteam – jak działa?

    Piekarnik Electrolux PlusSteam jest bardzo prosty w obsłudze. Wystarczy bowiem wlać na jego dno ok. 100 ml wody, wybrać funkcję PlusSteam/Termoobieg oraz ustawić pożądaną temperaturę pieczenia. Wciskamy przycisk PlusSteam znajdujący się na panelu sterowania urządzenia i odczekujemy ok. 5 min. W tym czasie urządzenie wytworzy odpowiednią ilość pary, a wnętrze piekarnika zostanie nagrzane. Kiedy na obudowie zapali się lampka mówiąca o gotowości piekarnika do pieczenia, wkładamy do jego wnętrza ciasto i gotowe!

    Para wodna zadba o lepsze wyrośnięcie ciasta, zapobiegnie zakalcowi oraz sprawi, że wnętrze naszego wypieku będzie miękkie i lekko wilgotne. Po wyłączeniu się funkcji PlusSteam gorące powietrze zapewni z kolei naszym domowym wypiekom chrupkość oraz złocisty kolor skórki.

    Piekarnik Electrolux PlusSteam – modele

    Do wyboru mamy dwa urządzenia posiadające praktyczną funkcję PlusSteam. Jest to piekarnik Electrolux EVY5841BOX oraz Electrolux EOB5454AOX. Oba to nowoczesne i funkcjonalne piekarniki elektryczne przeznaczone do zabudowy.

    Oprócz samej funkcji PlusSteam znajdziemy w nich także termoobieg, dzięki któremu możemy przygotowywać potrawy na kilku poziomach jednocześnie oraz powłokę katalityczną, która pozwala na utrzymanie wnętrza urządzenia w idealnej czystości.

    Piekarniki Electrolux PlusSteam wyposażone są także w czytelne wyświetlacze ułatwiające obsługę urządzenia oraz chowane do środka pokrętła. Na uwagę zasługuje także klasa energetyczna A, dzięki której nawet częste użytkowanie piekarnika jest ekonomiczne. Możemy obejrzeć oraz wybrać idealny dla siebie piekarnik Electrolux w Neonet.pl, sklepie internetowym, który posiada w swojej ofercie szeroki wybór nowoczesnych piekarników parowych.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Śledzie w zalewie

    Śledzie w zalewie towarzyszą mi od dzieciństwa. Robi je moja mama, ale nie tylko ona, bo babcie w większość piątków...

    Zamknij