Galca smakiem inspiruje
Kawa zbożowa w moim życiu była obecna od zawsze.
Jako dziecko przyprawiała mnie o mdłości gdyż rodzice i dziadkowie robili wszystko,
by przekonać mnie do mleka.
Z czasem dorosłam i zmądrzałam i do mleka, a właściwie kawy się przekonałam.
Kiedyś nie było kaw zbożowych smakowych, ale dzięki temu, że czasy się zmieniły możemy nadrobić te zaległości.
Niedawno dostałam do testowania kawy zbożowe smakowe Galca od portalu uroda i zdrowie.
Mogłam zapoznać się skrupulatnie z nowymi dla mnie smakami i opisać Wam ten który najbardziej przypadł mi do gustu.
Mowa tu o kawie zbożowej Galca z mielisą i głogiem.
Pomimo dodatkowych smaków jest delikatna, niczym się dla mnie nie różniła od tradyzyjnej kawy.
Po regularnym jej piciu każdego ranka odniosłam wrażenie, że jestem bardziej wyciszona, spokojna.
Chwile spędzone z kubkiem w ręku były pełnym relaksem, a smak dawał uczucie delikatności wręcz aksamitu na podniebieniu.
Swoją kawę parzyłam zawsze na mleku gdyż ta forma podania najbardziej mi przypadła do smaku.
Kawa ta posiada ponadto wiele wartości dobrych dla naszego organizmu.
Owoce głogu wpływają na:
lepsze krążenie krwi
zmniejszenie cholesterolu
obniżenie ciśnienia krwi
zmniejszenie pobudliwości układu nerwowego
łagodzenie objawów migotania
Melisa zawiera:
olejki eteryczne
kwasy organiczne
mikroelementy
Zbawienny wpływ melisy na organizm odczują osoby cierpiące na:
astmę
bezsenność
brak apetyt
niedokrwistość
Przy takiej liście zalet nie muszę Was chyba przekonywać do picia kawy zbożowej.
Nie musicie zgadzać się z moją opinią, ale pomyślcie
o swoim zdrowiu i zróbcie coś dla niego 😉
Dziękuje BDSklep za możliwość testowania pysznych kaw.
Polecam
Dodaj komentarz