Menu
  • Dziś jest : 12 kwietnia 2024 Imieniny : Juliusza, Ludosława, Zenona
  • Menu

    Gotowanie kasz i ryżu

  • rice-89014

    Szykując posiłek często naszą głowę zaprząta wiele myśli.
    Czy danie się uda czy będzie smakowało?
    Chcemy często zaskoczyć naszych bliskich czy przyjaciół,
    ale boimy się porażki.
    Wybierając składniki do obiadu bazujemy na tych sprawdzonych, często robionych,
    ale i tu zdarzają się wpadki nawet najbardziej wprawionym gospodyniom.
    Poniżej zdradzę Wam kilka porad jak gotować ryż i kaszę.

    Gotowanie kasz i ryżu na sypko
    Kasza gryczana 1 szkl. kaszy –
    Kasza jaglana 1 szkl. kaszy – 1,7 szkl. wody
    Kasza jęczmienna 1 szkl. kaszy – 2,5 szkl. wody
    Ryż 1 szkl. ryżu – 2 szkl. wody

  • 2 odpowiedzi na “Gotowanie kasz i ryżu”

    1. wadera61 pisze:

      Warto przypominać 🙂

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *