Kuchnia Polska wg Karola Okrasy
Sobotnie popołudnie które upływa pod znakiem warsztatów Lidl z Karolem Okrasą „Kuchnia Polska”.
Jest spotkaniem świetnych blogerów z całej Polski których łączy pasja gotowania oraz dziennikarzy
którzy naszą pasję w pewien sposób przekazują dalej. W trakcie warsztatów miała miejsce premiera książki
„Kuchnia Polska wg Karola Okrasy” i to właśnie z niej wykorzystaliśmy przepisy na podstawie których
powstały nasze smaczne dania.
Warsztaty były świetnie zorganizowane, prowadzone w dobrym humorze wśród miłego towarzystwa.
Wśród dań które przygotowaliśmy była zupa grzybowa z podgrzybków z pieczonym dorszem, kilka rodzajów tatarów m.in. z ryb, jelenia i wołowiny, a także pyszne placki z gotowanych ziemniaków w kilku wersjach.
Mimo, że dania wymagały od nas zaangażowania to ich smak wiele wynagrodził.
Dodatkową atrakcją smakową były dania przygotowane przez samego prowadzącego Karola Okrasę specjalnie dla nas. Mistrz zaskoczył nas polędwicą wołową z salsą z papryki, rukoli i orzeszków piniowych oraz kaczką pieczoną z sosem z czekoladą
Jako wisienkę na torcie można potraktować pokaz wędzenia w sianie który był wielką inspiracją dla mnie.
Abyście mogli mi uwierzyć, że atmosfera była niezwykła, gorąca zapraszam na moją fotorelację.
Dziękuje serdecznie za zaproszenie na warsztaty Lidl Polska, bo dzięki Wam moja wiedza się pogłębia, mogę się non stop rozwijać. Ponadto mam okazję spotkań znajomych których można spotkać tylko na takich wydarzeniach jak również poznać wiele ciekawych osób
DZIĘKUJE 😉
Dodaj komentarz