Menu
  • Dziś jest : 11 października 2024 Imieniny : Aldony, Emila, Dobromiły
  • Menu

    Paola niezastąpiona w twojej kuchni

  • Paola niezastąpiona w twojej kuchni

    Ciepłe, jesienne popołudnie, intensywny zapach dojrzałych owoców maliny. Pomagamy zrywać ciemnoczerwone pachnące kule w ogródku. Potem babcia je myje, przesypuje cukrem, stawia na parapecie w słonecznym miejscu. Po kilku tygodniach zlewa aromatyczny słodko-kwaśny syrop barwy wina.
    W naszych wspomnieniach malinę mogą zastąpić inne owoce: porzeczki, truskawki, żurawiny, owoce dzikiej róży, czarnego bzu. Dziś, kiedy wlewamy do herbaty kilka kropel syropu Paola, utrwalony w syropie smak owoców przypomina nam szczęśliwe chwile lata i jesieni, spędzane z bliskimi w otoczeniu natury, i przyrządzane przez babcie, mamy, ciocie przetwory z owoców, wykorzystywane potem w kuchni…

     	 Paola niezastąpiona w twojej kuchni

    Bogactwo smaków
    Syropy Paola dają nam możliwość korzystania w kuchni ze smaków różnych owoców oraz ziół, równocześnie pozwalając oszczędzić czas potrzebny na ich zebranie i przetwarzanie.
    Bogactwo smaków syropów Paola pozwala na stosowanie ich do napojów, potraw, deserów, przetworów, a także drinków. Z bogatej gamy smaków możemy czerpać kulinarne inspiracje przez cały rok.
    Tak lubiana przez dzieci woda z sokiem może pozwolić nam na wprowadzanie nowych dla naszego dziecka smaków, np. żurawiny. W wersji z gazowaną wodą mineralną syropy Paola świetnie zastąpią gazowane napoje ze sztucznymi barwnikami, przed którymi ostrzegają specjaliści.
    Dzieci mogą je przyrządzać także samodzielnie dzięki serii syropów w opakowaniach ze specjalnymi korkami, tak zwanymi „niekapkami”. Dzięki nim nie będziemy musieli sprzątać plam po rozlanym syropie.
    Mrożona herbata robiona w domu zyska wdzięk z dodatkiem syropów Paola w wersji czysto owocowej albo owocowo-ziołowej. Gorące napoje: herbaty czarne, owocowe, ziołowe, także zadziwią nas nowym smakiem po dodaniu syropu Paola. Kawa z bitą śmietaną? Oczywiście, na przykład ze szczyptą cynamonu i odrobiną syropu gruszkowego. Gorące kakao z plasterkiem imbiru i dodatkiem syropu pomarańczowego Paola? Czemu nie?
    Koktajl z jogurtu, maślanki, kefiru albo mleka z syropem Paola pozwoli nam na samodzielne wybranie ulubionego smaku, a także dostosowanie ilości słodkiego dodatku do naszych indywidualnych upodobań, często odmiennych od smaku gotowych produktów mleczarskich tego typu dostępnych na rynku. Naturalny gęsty jogurt plus syrop Paola, ewentualnie garść płatków zbożowych albo muesli, pozwoli nam szybko i łatwo skomponować pyszną przekąskę czy drugie śniadanie dla naszej rodziny.
    Racuszki, kaszki, musy, budynie, kremy, naleśniki, omlety, ciasta, muffinki, torty, puddingi, galaretki, te wszystkie dania świetnie uzupełnią syropy Paola. Pospolita kaszka manna na mleku ma większe szanse na zostanie daniem dnia naszej pociechy, jeśli jest polana syropem Paola o smaku lubianym przez malucha. Do tradycyjnego deseru: budyniu na mleku także znakomicie nadadzą się syropy Paola. Zwykłe lody waniliowe z dodatkiem syropu zyskają nowe, oryginalne oblicze. Jeśli dodamy do tego świeże owoce i kilka listków świeżych ziół, okaże się, że wymyśliliśmy nowy, pyszny deser.

    Kuchenne eksperymenty z Paolą
    Nie obawiajmy się eksperymentowania w kuchni: syropy Paola możemy zastosować jako składnik do dań z mięsa przyrządzanego w wersji tradycyjnej (np. smak kaczki z pomarańczami zyska na intensywności po dodaniu kilku kropli syropu pomarańczowego Paola do marynaty) albo według przepisów kuchni orientalnych. Przyrządzając sos cumberland do mięs, możemy wykorzystać żurawinowy syrop Paola. Smak duszonych do pieczeni jabłek świetnie uzupełni dodatek syropu Paola z pigwy.
    Syropy Paola mogą zastąpić tradycyjny dodatek cukru do przetworów owocowych: np. do dżemu gruszkowego możemy użyć syropu o smaku pigwy albo żurawiny. Pieczone jabłka świetnie będą smakowały z syropem Paola zamiast dżemu czy cukru.
    Dla dorosłych syropy Paola będą znakomitym dodatkiem do drinków – od tych prostych w przyrządzaniu (np. wściekły pies z syropem malinowym) po wieloskładnikowe koktajle.
    Nie bójmy się eksperymentowania. Jeśli brakuje nam inwencji, przepisy na potrawy z syropami Paola znajdziemy na www.paola.pl.

  • 10 odpowiedzi na “Paola niezastąpiona w twojej kuchni”

    1. Monika G pisze:

      Uwielbiam te syropy , chociaż ja wolę domowego wykonania

    2. Elwira pisze:

      Uwielbiam soki Pola. Często kupuję, bo jako nieliczne smakują moim dzieciom.

    3. Marzena pisze:

      Fajne są te syropy. Czasami pojawiają się w mojej kuchni. Mają pyszny smak i można z ich pomocą wyczarować smakowite desery 🙂

    4. nati pisze:

      latem kupujemy właśnie ten syrop, zimą mamy swoje zapasy:)

    5. Malvie pisze:

      syropy to fajna sprawa latem 🙂

    6. Joanna rozowakuchnia pisze:

      Nie próbowałam tych soków jeszcze

    7. Aga pisze:

      mój syn uwielbia zwłaszcza jako dodatek do kaszki

    8. Edek pisze:

      Super artykuł !

    9. Wojtek pisze:

      Uwielbiam je szczególnie zimą

    10. Bogusława pisze:

      W mojej rodzinie soki znane od lat.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *