Menu
  • Dziś jest : 14 września 2024 Imieniny : Bernarda, Roksany, Cypriana
  • Menu

    Boczek pieczony w ziołach

  • Boczek pieczony w ziołach

    Boczek pieczony w ziołach sprawdzi się zawsze. Możemy go podać gdy mamy gości, przygotować pyszne kanapki dla domowników sprawiając ucztę dla ich podniebienia. Soczysty smak i aromat, co pieści zmysły sprawi, że na samą myśl o boczku pieczonym w ziołach ślinka nam pocieknie.
    Niezależnie od pory roku będzie zawsze hitem. Łatwość i szybkość przygotowania sprawią, że każdy będzie miał satysfakcję z jego upieczenia.

    Składniki :

    1 i 1/2 kg boczku
    sól
    pieprz
    tymianek
    majeranek
    czosnek

    Przygotowanie :

    Boczek najlepiej jest zacząć przygotowywać wieczorem.
    Czynność zaczynamy od umycia i osuszenia.
    Następnie boczek nacieramy przyprawami.
    Odstawiamy na noc do lodówki.
    Po tym czasie boczek wyciągamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.C przez 90 minut.
    W czasie pieczenia boczek zacznie puszczać sos którym od czasu do czasu go polewamy.
    Po upieczeniu boczek studzimy i zjadamy ze smakiem np. na kanapkach.
    Smacznego

  • 2 odpowiedzi na “Boczek pieczony w ziołach”

    1. Aneta pisze:

      Takiego dania jeszcze nie widziałam. Z chęcią spróbuję ten przepis!

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *