Boczek zapiekany ze śliwką nadziewaną migdałem
Boczek zapiekany ze śliwką nadziewaną migdałem to mała i szybka przystawka
która zaskoczy smakiem nie jedną osobę. Łatwość i szybkość sprawi,
że nikogo nie będzie trzeba namawiać do jej przygotowania.
Dobrze się sprawdzi jako dodatek do lampki czerwonego wina.
Składniki :
15 kawałków boczku wędzonego
15 szt. śliwek suszonych (użyłam firmy Ale Raj)
15 szt. migdałów (użyłam firmy Ale Raj)
Przygotowanie :
Każdą śliwkę nadziewamy migdałem.
Następnie zawijamy ją boczkiem.
Spinamy wykałaczką.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st.C
Smacznego
Kochani firma Ale Raj przygotowała dla klientów promocję świąteczną
możecie dostać daktyle gratis bądź uzyskać rabat – wybór należy do Was 😉
Polecam zakupy na stronie internetowej www.ale-raj.pl
Też takie robię, pycha
z tym migdałem musi być bardzo smakowite 🙂
Jest bardzo smaczne
Boczek surowy?
Użyłam boczku wędzonego parzonego można go również zastąpić szynką szwarcwaldzką.