Menu
  • Dziś jest : 17 stycznia 2025 Imieniny : Antoniego, Jana, Sabiniana
  • Menu

    Boczek zapiekany ze śliwką nadziewaną migdałem

  • Boczek zapiekany ze śliwką nadziewaną migdałem

    Boczek zapiekany ze śliwką nadziewaną migdałem to mała i szybka przystawka
    która zaskoczy smakiem nie jedną osobę. Łatwość i szybkość sprawi,
    że nikogo nie będzie trzeba namawiać do jej przygotowania.
    Dobrze się sprawdzi jako dodatek do lampki czerwonego wina.

    Składniki :

    15 kawałków boczku wędzonego
    15 szt. śliwek suszonych (użyłam firmy Ale Raj)
    15 szt. migdałów (użyłam firmy Ale Raj)

    Przygotowanie :

    Każdą śliwkę nadziewamy migdałem.
    Następnie zawijamy ją boczkiem.
    Spinamy wykałaczką.
    Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Pieczemy 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st.C
    Smacznego

    Kochani firma Ale Raj przygotowała dla klientów promocję świąteczną
    możecie dostać daktyle gratis bądź uzyskać rabat – wybór należy do Was 😉
    Polecam zakupy na stronie internetowej www.ale-raj.pl

     

    święta_baner_aleraj

  • 5 odpowiedzi na “Boczek zapiekany ze śliwką nadziewaną migdałem”

    1. danusia19671 pisze:

      Też takie robię, pycha

    2. Kasia S pisze:

      z tym migdałem musi być bardzo smakowite 🙂

    3. Berenika pisze:

      Boczek surowy?

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *