Bogracz
Bogracz to nic innego jak kociołek w którym przygotujemy posiłek nad ogniskiem. Często mianem Bogracz nazywana jest zupa gulaszowa
którą w nim przygotujemy. Moje danie jednogarnkowe będzie idealnym rozwiązaniem dla osób lubujących się w survivalu, lubiących spędzać
czas na łonie natury. Bogracz bez żadnego problemu przygotujemy również w domowym zaciszu na zwykłej kuchence, ale pomyślcie jak to
danie smakuje pod gołym niebem spożywane? To, co jesteście chętni na taką próbę smakową? Zapraszam
Składniki :
1 kg schabu karkowego bądź środkowego bez kości
300g pieczarek
6 ziemniaków
4 cebule
1 średniej wielkości słoik papryki marynowanej (robionej według tego przepisu KLIK)
140g przecieru pomidorowego
pieprz
pieprz cayenne
3-4 ząbki czosnku
kminek
sól
papryka słodka
gałka muszkatołowa
Dodatkowo :
olej/smalec
woda
Przygotowanie :
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
Następnie smażymy na oleju/smalcu do miękkości.
Dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę.
Dusimy pod przykryciem.
Następnie dodajemy obrane, umyte i pokrojone w kostkę pieczarki.
Podlewamy całość wodą.
Dodajemy obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przecier.
Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę.
Dodajemy do całości i przyprawiamy do smaku przyprawami.
Całość gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie.
Na sam koniec dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę.
Podajemy na ciepło.
Super pomysł na rozgrzewkę
Dziękuję za fajny przepis 🙂
Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie 🙂
Dziękuje i pozdrawiam
Thanks For Sharing this amazing recipe. My family loved it. I will be sharing this recipe with my friends. Hope the will like it.