Botwinka
Za oknem coraz cieplej, pogoda nas rozpieszcza pięknym słońcem. Możemy się opalać i powoli leniuchować czekając na upragnione wakacje. Nam się nie chce gotować, a przecież jeść musi każdy. Na upały dobre są lekkie i orzeźwiające zupy. Jedną z takich zupek jest botwinka. Łatwa i smaczna, a do tego zdrowa i kolorowa w kilka chwil gotowa.
Składniki:
2 pęczki botwiny
2 l wywaru warzywnego
sok z cytryny
sól
pieprz
Przygotowanie:
W garnku gotujemy wywar.
Gdy będzie wywar zagotowany wrzucamy umytą i pokrojoną botwinę.
Gotujemy do miękkości na małym ogniu.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem wyciśniętym z cytryny.
Podajemy na zimno.
Potrawa szybka zdrowa i na pewno smaczna . Na pewno skorzystam z przepisu, wygląda przepysznie 🙂
Dziękuje