Buritto
Danie dla lubiących ostre potrawy
Składniki :
0,5 kg mięsa mielonego wołowego
3 średnie cebule
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka kukurydzy
papryczka chili czerwona
sos meksykański Jamar
oliwa
pęczek natki pietruszki
1 łyżeczka cynamonupieprz
8 placków tortilli
Przygotowanie :
Na patelni podsmażam obraną i pokrojoną w kostkę cebulę do momentu aż się zrumieni.
Następnie dodaję mięso i razem smażę.Do smażonego mięsa i cebuli dodaję
papryczkę umytą, obraną i pokrojoną na drobno. Następnie dodaję posiekaną pietruszkę.
Doprawiamy cynamonem i pieprzem. Wlewamy sos i gotujemy aż zgęstnieje ok.15 minut.
Kukurydzę i fasolkę przelewamy wodą i odcedzamy, a następnie dodajemy do całości.
Mieszamy i gotujemy jeszcze ok.8 minut.
Placki tortilli podgrzewamy wg.instrukcji na opakowaniu po czym smarujemy gorącym sosem
po czym zwijamy .
Dodaj komentarz