Menu
  • Dziś jest : 5 lutego 2020 Imieniny : Agaty, Adelajdy, Justyniana
  • Menu

    Buritto

  • Buritto

    Danie dla lubiących ostre potrawy

    Składniki :

    0,5 kg mięsa mielonego wołowego
    3 średnie cebule
    1 puszka fasoli czerwonej
    1 puszka kukurydzy
    papryczka chili czerwona
    sos meksykański Jamar
    oliwa
    pęczek natki pietruszki
    1 łyżeczka cynamonu

    pieprz
    8 placków tortilli

    Przygotowanie :

    Na patelni podsmażam obraną i pokrojoną w kostkę cebulę do momentu aż się zrumieni.
    Następnie dodaję mięso i razem smażę.Do smażonego mięsa i cebuli dodaję
    papryczkę umytą, obraną i pokrojoną na drobno. Następnie dodaję posiekaną pietruszkę.
    Doprawiamy cynamonem i pieprzem. Wlewamy sos i gotujemy aż zgęstnieje ok.15 minut.
    Kukurydzę i fasolkę przelewamy wodą i odcedzamy, a następnie dodajemy do całości.
    Mieszamy i gotujemy jeszcze ok.8 minut.
    Placki tortilli podgrzewamy wg.instrukcji na opakowaniu po czym smarujemy gorącym sosem
    po czym zwijamy .

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *