Canelloni
Smacznie i nietypowe takie właśnie jest Canelloni.
Składniki :
250g makaron Canelloni
500g mięso mielone wieprzowe
500g pieczarki
2 średnie cebule
1 jajko
300g serek topiony Blue Cheese w saszetkach Lactima
70g sera startego żółtego2 szkl. gorącej wody
sól
pieprz
masło
olej
Przygotowanie :
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plastry.
Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy pieczarki,podsmażamy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Odcedzamy na sitku.
Cebulę obieramy i kroimy w pióra.
Na patelni szklimy cebulę, dodajemy mięso i smażymy aż mięso zmieni kolor.
Mięso z cebulą łączymy z pieczarkami.
Gdy wystygnie dodajemy jajko.
Doprawiamy i mieszamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.
Rurki makaronu napełniamy farszem i układamy w naczyniu.
Serki mieszamy z gorącą wodą.
Zalewamy makaron. Posypujemy startym na tarce o drobnych oczkach serem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 st.C przez 35 minut.
Smacznego
Dodaj komentarz