Menu
  • Dziś jest : 11 października 2024 Imieniny : Aldony, Emila, Dobromiły
  • Menu

    Canelloni

  •  Canelloni

    Smacznie i nietypowe takie właśnie jest Canelloni.

    Składniki :

    250g makaron Canelloni
    500g mięso mielone wieprzowe
    500g pieczarki
    2 średnie cebule
    1 jajko
    300g serek topiony Blue Cheese w saszetkach Lactima
    70g sera startego żółtego

    2 szkl. gorącej wody
    sól
    pieprz
    masło
    olej

    Przygotowanie :

    Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plastry.
    Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy pieczarki,podsmażamy.
    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Odcedzamy na sitku.
    Cebulę obieramy i kroimy w pióra.
    Na patelni szklimy cebulę, dodajemy mięso i smażymy aż mięso zmieni kolor.
    Mięso z cebulą łączymy z pieczarkami.
    Gdy wystygnie dodajemy jajko.
    Doprawiamy i mieszamy.
    Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.
    Rurki makaronu napełniamy farszem i układamy w naczyniu.
    Serki mieszamy z gorącą wodą.
    Zalewamy makaron. Posypujemy startym na tarce o drobnych oczkach serem.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 st.C przez 35 minut.
    Smacznego

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *