Ciasteczka ekspresowe
Ciasteczka ekspresowe dla leniwych idealne rozwiązanie. Smaczne, kruche rozpływają się w ustach.
Ich przygotowanie to prawdziwy relaks który wywoła uśmiech na budzi nie tylko dziecka.
Składniki :
3 szkl. mąki pszennej
1,5 szkl. mąki ziemniaczanej
400g masła
2 jajka
1 szkl. cukru pudru
mak niebieski do posypania (użyłam firmy Skworcu)
Przygotowanie :
Mąki przesiewamy na stolnicę.
Dodajemy cukier, jajka i miękkie masło.
Zagniatamy szybko ciasto.
Z zagniecionego ciasta urywamy kawałki.
Formujemy kulki wielkości orzechów włoskich.
Wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Delikatnie spłaszczamy.
Posypujemy makiem i ponownie delikatnie dociskamy, by mak się trzymał ciasta.
Pieczemy 25 minut w temperaturze 190 st.C
Upieczone studzimy i zjadamy.
Dodaj komentarz