Ciasteczka z tahini
Ciasteczka z tahini to moja mała propozycja na to, by Was zaskoczyć.
Ich smak pozostaje na dłużej w ustach, a lekkość sprawia, że chce się więcej.
Składniki :
4 szkl. mąki pszennej (użyłam z Młynu Kopytowa)
80g tahini naturalnego (użyłam firmy Primavika)
200g masła miękkiego
3/4 szkl. cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia1 jajko
Przygotowanie :
Na stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Dodajemy cukier puder, jajko, masło i tahini.
Zagniatamy gładkie ciasto.
Z ciasta odrywamy kawałki i formujemy kulki.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko spłaszczając.
Pieczemy w temperaturze 180st.C około 15 minut.
Po upieczeniu zostawiamy na blasze przez kilka minut, a po tym czasie
przekładamy je na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Nigdy w życiu nie słyszałem o takich ciastkach,ale wyglądają apetycznie
Super propozycja 🙂 jestem ciekawa jak smakują 🙂
Rzadko spotykane super pomysł 😉
super pomysł
Rewelacja
fajne wyglądają jak pyzy troszke
pychotka 🙂
Nowość , takich ciasteczek nie robiłam i nie jadłam 🙂 Trzeba będzie spróbować je zrobić i przekonać się na własnym języku czy to dobre .
Ciasteczka pięknie wyglądają i zachęcają do spróbowania 🙂
pycha ciacha!!!
slinka cienkie mniam