Menu
  • Dziś jest : 1 sierpnia 2021 Imieniny : Justyna, Nadii, Piotra
  • Menu

    Ciasteczka z tahini

  • Ciasteczka z tahini

    Ciasteczka z tahini to moja mała propozycja na to, by Was zaskoczyć.
    Ich smak pozostaje na dłużej w ustach, a lekkość sprawia, że chce się więcej.

    Składniki :

    4 szkl. mąki pszennej (użyłam z Młynu Kopytowa)
    80g tahini naturalnego (użyłam firmy Primavika)
    200g masła miękkiego
    3/4 szkl. cukru pudru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    1 jajko

    Przygotowanie :

    Na stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia.
    Dodajemy cukier puder, jajko, masło i tahini.
    Zagniatamy gładkie ciasto.
    Z ciasta odrywamy kawałki i formujemy kulki.
    Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko spłaszczając.
    Pieczemy w temperaturze 180st.C około 15 minut.
    Po upieczeniu zostawiamy na blasze przez kilka minut, a po tym czasie
    przekładamy je na kratkę do całkowitego ostygnięcia.

  • 11 odpowiedzi na “Ciasteczka z tahini”

    1. Piter pisze:

      Nigdy w życiu nie słyszałem o takich ciastkach,ale wyglądają apetycznie

    2. Marzena pisze:

      Super propozycja 🙂 jestem ciekawa jak smakują 🙂

    3. Iga pisze:

      Rzadko spotykane super pomysł 😉

    4. Justyna pisze:

      fajne wyglądają jak pyzy troszke

    5. Joanna ( Różowa Kuchnia) pisze:

      Nowość , takich ciasteczek nie robiłam i nie jadłam 🙂 Trzeba będzie spróbować je zrobić i przekonać się na własnym języku czy to dobre .

    6. wadera61 pisze:

      Ciasteczka pięknie wyglądają i zachęcają do spróbowania 🙂

    7. Katarzyna Skrypnik pisze:

      pycha ciacha!!!

    8. paulinak pisze:

      slinka cienkie mniam

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *