Ciasto amerykańskie
Ciasto inne niż wszystkie. Niezwykle wilgotne i smaczne.
Składniki :
4 jajka
1 szkl. cukru
1 szkl. oleju
2,5 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka cynamonu
1 szkl. posiekanych orzechów włoskich
5 jabłek
Przygotowanie :
Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy sodę, proszek, cynamon i mąkę oraz olej.
Składniki miksujemy do momentu uzyskania konsystencji gładkiej masy.
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plastry.
Do gotowej masy dodajemy posiekane orzechy i jabłka.
Całość mieszamy. Masę wlewamy do blaszki tzw. keksówki.
Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 200 st.C
Takie ciasto jest wspaniałe zwłaszcza do kakao 🙂
Wygląda pysznie, na pewno też zrobię