Menu
  • Dziś jest : 5 października 2024 Imieniny : Igora, Apolinarego, Placyda
  • Menu

    Ciasto bananowo-orzechowe

  • Ciasto bananowo-orzechowe

    Ciasto bananowo-orzechowe widelcem mieszane. Wyjątkowe i smaczne, a do tego łatwe.
    Nigdzie indziej nie ma lepszego połączenia.

    Składniki :

    4 dojrzałe banany
    1 szkl. posiekanych orzechów włoskich
    2-2,5 szkl. mąki
    2 łyżeczki sody
    1 jajko
    3/4 szkl. cukru
    75g masła
    cukier puder do posypania

    Przygotowanie :

    Masło rozpuszczamy i studzimy.
    Banany obieramy, rozgniatamy widelcem i zasypujemy cukrem.
    Mieszamy i dodajemy mąkę przesianą z sodą, a następnie jajko.
    Na sam koniec dodajemy orzechy i przestudzone masło.
    Wszystko mieszamy i przelewamy do tortownicy.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 185st.C przez 45-55 minut.
    Stan upieczenia ciasta najlepiej sprawdzić patyczkiem
    (ciasto upieczone będzie miało suchy patyczek po tym jak go wbijemy  w ciasto i wyciągniemy).
    Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

  • 9 odpowiedzi na “Ciasto bananowo-orzechowe”

    1. Olciak pisze:

      Brzmi genialnie

    2. kasia pisze:

      same pysznosci

    3. Justyna pisze:

      same pyszności szkoda że aby mogę sobie o słodkościach pomarzyć

    4. Alicja pisze:

      Mniam wygląda bardzo apetycznie 🙂

    5. natii pisze:

      mniam mniam pychotka daj kawalek 😛

    6. wadera61 pisze:

      Kusisz !
      Dla tych co bez kremu ciasta lubią wspaniałe !

    7. Marzena pisze:

      Bardzo lubię takie ciasta 🙂 są pyszne 🙂

    8. Kasia Tapenda pisze:

      Argument, że ciasto wystarczy tylko zamieszać widelcem i gotowe bardzo do mnie przemawia !

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

    9. Joanna ( Różowa Kuchnia) pisze:

      Jak prosto się robi . Pomysłowo i fajnie .

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *