Ciasto bananowo-orzechowe
Ciasto bananowo-orzechowe widelcem mieszane. Wyjątkowe i smaczne, a do tego łatwe.
Nigdzie indziej nie ma lepszego połączenia.
Składniki :
4 dojrzałe banany
1 szkl. posiekanych orzechów włoskich
2-2,5 szkl. mąki
2 łyżeczki sody
1 jajko
3/4 szkl. cukru
75g masła
cukier puder do posypania
Przygotowanie :
Masło rozpuszczamy i studzimy.
Banany obieramy, rozgniatamy widelcem i zasypujemy cukrem.
Mieszamy i dodajemy mąkę przesianą z sodą, a następnie jajko.
Na sam koniec dodajemy orzechy i przestudzone masło.
Wszystko mieszamy i przelewamy do tortownicy.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 185st.C przez 45-55 minut.
Stan upieczenia ciasta najlepiej sprawdzić patyczkiem
(ciasto upieczone będzie miało suchy patyczek po tym jak go wbijemy w ciasto i wyciągniemy).
Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Brzmi genialnie
same pysznosci
same pyszności szkoda że aby mogę sobie o słodkościach pomarzyć
Mniam wygląda bardzo apetycznie 🙂
mniam mniam pychotka daj kawalek 😛
Kusisz !
Dla tych co bez kremu ciasta lubią wspaniałe !
Bardzo lubię takie ciasta 🙂 są pyszne 🙂
Argument, że ciasto wystarczy tylko zamieszać widelcem i gotowe bardzo do mnie przemawia !
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Jak prosto się robi . Pomysłowo i fajnie .