Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli
Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli jest ciastem rzadko spotykanym.
Jego łatwość i szybkość wykonania sprawia, że na moim stole gości coraz częściej.
Po raz pierwszy miałam przyjemność przygotować to ciasto
na warsztatach Bosch.
Składniki :
400g czerwonej fasoli gotowanej na parze Bonduelle
3 łyżki kakao
4 jajka
2 łyżki oliwy
3/4 szkl. cukru trzcinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
odrobina soli
orzechy włoskie wedle uznania
Przygotowanie :
Wszystkie składniki prócz orzechów wkładamy do blendera.
Miksujemy aż się połączą.
Ciasto przekładamy do blachy (u mnie 25x30cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
Na jego wierzchu układamy orzechy.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.C przez około 30 minut.
Schładzamy i zjadamy ze smakiem.
Smacznego
Miałam okazję jeść ciacho z fasoli i jest po prostu pyszne, też muszę je upiec 🙂 a teraz częstuje się Twoim 🙂
Też robiłam z fasoli torcik wyszedł przepyszny . Twoje też wygląda super.
brzmi pyszszszsznie
A czy wyjdzie z takiej normalnej fasoli z puszki? Bo mam kilka puszek i nie wiem co z nich zrobić 🙁 a to ciasto wygląda super 🙂
Jak najbardziej.
Ja podałam w przepisie taką którą używam zawsze.
Super 🙂 a więc w weekend robię 🙂
super ciacho
Zamiast czekolady / kakao można również użyć karobu, świetnie smakuje a nie zawiera kofeiny 🙂
Akurat wtedy nie miałam karobu w domu. Niestety tu gdzie mieszkam takie produkty nie są dostępne