Menu
  • Dziś jest : 13 lipca 2024 Imieniny : Irwina, Margarety, Sary
  • Menu

    Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli

  • Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli

    Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli jest ciastem rzadko spotykanym.
    Jego łatwość i szybkość wykonania sprawia, że na moim stole gości coraz częściej.
    Po raz pierwszy miałam przyjemność przygotować to ciasto
    na warsztatach Bosch.

    Składniki :

    400g czerwonej fasoli gotowanej na parze Bonduelle
    3 łyżki kakao
    4 jajka
    2 łyżki oliwy
    3/4 szkl. cukru trzcinowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    odrobina soli
    orzechy włoskie wedle uznania

    Przygotowanie :

    Wszystkie składniki prócz orzechów wkładamy do blendera.
    Miksujemy aż się połączą.
    Ciasto przekładamy do blachy (u mnie 25x30cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
    Na jego wierzchu układamy orzechy.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.C przez około 30 minut.
    Schładzamy i zjadamy ze smakiem.
    Smacznego

  • 9 odpowiedzi na “Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli”

    1. Marzena pisze:

      Miałam okazję jeść ciacho z fasoli i jest po prostu pyszne, też muszę je upiec 🙂 a teraz częstuje się Twoim 🙂

    2. Też robiłam z fasoli torcik wyszedł przepyszny . Twoje też wygląda super.

    3. Ola pisze:

      brzmi pyszszszsznie

    4. ania pisze:

      A czy wyjdzie z takiej normalnej fasoli z puszki? Bo mam kilka puszek i nie wiem co z nich zrobić 🙁 a to ciasto wygląda super 🙂

    5. kasia pisze:

      super ciacho

    6. Zamiast czekolady / kakao można również użyć karobu, świetnie smakuje a nie zawiera kofeiny 🙂

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *