Menu
  • Dziś jest : 24 listopada 2021 Imieniny : Emmy, Flory, Jana
  • Menu

    Ciasto wilgotne

  •  

    Ciasto wilgotneCiasto wilgotne niezwykle proste wręcz skromne ciasto które rozpływa się w ustach.

    Składniki :

    1,5 szkl. cukru
    1 szkl. mąki pszennej
    1 szkl. mąki ziemniaczanej
    4 jajka
    200 g masła
    16 g proszku do pieczenia
    zapach waniliowy

    Przygotowanie :

    Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę.
    Dodajemy masło, a następnie przesiane mąki i proszek oraz zapach.
    Całość miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 st.C przez ok. 60 minut

  • 6 odpowiedzi na “Ciasto wilgotne”

    1. Magda pisze:

      Czy masło dodajesz rozpuszczone, czy w kostce?

    2. Maagda pisze:

      witam a jak dodam do ciasta owoce np borówki lub jabłka bądź truskawki ?

    3. OlciaK pisze:

      Ciacho rewelacja

    4. Mario pisze:

      Dodałem świeże jabłka na całą górę plus węgierki że słoika na dół. Nic się nie stało a smak jest na pewno lepszy bo samo ciasto jest przeciętne. Ps. Do ciasta dodałem zapach cytrynowy.

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Rolada omletowa

    Rolada omletowa to połączenie pieczarek i piersi kurczaka w omlecie.  Smaczny i  prosty, ale jakże zaskakujący. Składniki : 1 podwójna...

    Zamknij