Ciasto wilgotne
Ciasto wilgotne niezwykle proste wręcz skromne ciasto które rozpływa się w ustach.
Składniki :
1,5 szkl. cukru
1 szkl. mąki pszennej
1 szkl. mąki ziemniaczanej
4 jajka
200 g masła
16 g proszku do pieczenia
zapach waniliowy
Przygotowanie :
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę.
Dodajemy masło, a następnie przesiane mąki i proszek oraz zapach.
Całość miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 st.C przez ok. 60 minut
Czy masło dodajesz rozpuszczone, czy w kostce?
Masło dodaję w kostce, ale staram się by jego temperatura była pokojowa
witam a jak dodam do ciasta owoce np borówki lub jabłka bądź truskawki ?
Wydaje mi się, że może być za ciężkie i nie wyjdzie
Ciacho rewelacja
Dodałem świeże jabłka na całą górę plus węgierki że słoika na dół. Nic się nie stało a smak jest na pewno lepszy bo samo ciasto jest przeciętne. Ps. Do ciasta dodałem zapach cytrynowy.