Menu
  • Dziś jest : 10 października 2024 Imieniny : Franciszka, Pauliny, Daniela
  • Menu

    Ciasto wilgotne

  •  

    Ciasto wilgotneCiasto wilgotne niezwykle proste wręcz skromne ciasto które rozpływa się w ustach.

    Składniki :

    1,5 szkl. cukru
    1 szkl. mąki pszennej
    1 szkl. mąki ziemniaczanej
    4 jajka
    200 g masła
    16 g proszku do pieczenia
    zapach waniliowy

    Przygotowanie :

    Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę.
    Dodajemy masło, a następnie przesiane mąki i proszek oraz zapach.
    Całość miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 st.C przez ok. 60 minut

  • 6 odpowiedzi na “Ciasto wilgotne”

    1. Magda pisze:

      Czy masło dodajesz rozpuszczone, czy w kostce?

    2. Maagda pisze:

      witam a jak dodam do ciasta owoce np borówki lub jabłka bądź truskawki ?

    3. OlciaK pisze:

      Ciacho rewelacja

    4. Mario pisze:

      Dodałem świeże jabłka na całą górę plus węgierki że słoika na dół. Nic się nie stało a smak jest na pewno lepszy bo samo ciasto jest przeciętne. Ps. Do ciasta dodałem zapach cytrynowy.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *