Ćwiartki z kurczaka pieczone na ostro
Ćwiartki z kurczaka pieczone na ostro to propozycja
dla wszystkich którzy lubią eksperymentować w kuchni.
Kurczak jest łatwy do przygotowania, a smak nieziemski.
Składniki :
4 ćwiartki z kurczaka
sól
pieprz
olej
curry
musztarda Grill Mates firmy Kamis
Przygotowanie :
Ćwiartki z kurczaka myjemy, osuszamy.
Oprószamy solą, pieprzem i curry.
Odstawiamy do lodówki (u mnie chłodziły się około 2-3 godzin).
Po tym czasie wyciągamy mięsko, układamy na blasze do pieczenia
podlanej wodą z olejem.
Wierzch każdej ćwiartki z kurczaka smarujemy musztardą.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 185st.C
przez godzinę, ale najlepiej jest sprawdzić stan upieczenia mięska
przed jego wyciągnięciem z piekarnika).
Smacznego
Upieczone ćwiartki z kurczaka podajemy np. z ziemniakami i pomidorkiem lub inną surówką.
Musi być pyszne
Mniam wygląda bardzo apetycznie 🙂
mmm pychotka 🙂
wygląda super i pewnie też tak smakuje kocham taką skórkę
Pysznie wygląda
Smacznie ! Musztardę tylko kupić i spróbować !
ja tez bardzo lubię dania na ostro. Zazwyczaj jednak używam papryki w płatkach. Trudno jednak taki efekt jaki osiągnęłaś zrobić przy pomocy płatków, zatem ostra musztarda bardzo dobrze się sprawdzi.
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Mniam aż muszę spróbować sobie