Deser herbaciany
Deser powstał pod wpływem impulsu nieodpartej chęci zrobienia czegoś innego.
Składniki :
2 saszetki herbaty (ja wybrałam smak czarnej porzeczki)
galaretka cytrynowa
Przygotowanie :
Herbatę parzymy w 450ml wody.
Gdy będzie w miarę intensywna wyciągamy saszetki i ponownie ją gotujemy.
Gdy herbata się zagotuje wsypujemy galaretkę i mieszamy do całkowitego jej rozpuszczenia.
Odstawiamy do wystudzenia. Gdy masa będzie już tężeć 2/3 całości przelewamy do szklaneczek.
Wstawiamy do lodówki. Pozostałą część ubijamy i wykładamy na tężejącą masę w szklaneczkach.
Ponownie schładzamy w lodówce około 1 godzinę i możemy się delektować tym niespotykanym deserem.
Smacznego
Kiedy trafiłam tutaj pierwszy raz byłam bardzo zaskoczona – profesjonalny blog, ciekawe przepisy i co najważniejsze – kilka z nich z chęcią wypróbuję 🙂