Menu
  • Dziś jest : 20 lipca 2024 Imieniny : Czesława, Hieronima, Eliasza
  • Menu

    Fasolka po bretońsku

  • Fasola po bretońsku

    Fasolka po bretońsku w moim domu
    w szczególności przez Panów uwielbiana.

    Składniki :

    500g fasoli białej (ja użyłam firmy Lestello)
    1 wędzone udko kurczaka
    300g boczku wędzonego
    250g kiełbasy
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    pieprz
    sól
    majeranek

    Przygotowanie :

    Fasolę najlepiej jest moczyć przez całą noc.
    Po tym czasie wrzucamy do garnka.
    Mięsko obsmażamy na małej ilości oleju.
    Dodajemy do fasoli.
    Zalewamy wodą tak by zakryło wszystkie składniki wodą.
    Gotujemy do miękkości
    w międzyczasie doprawiając.
    Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy.
    Smacznego

    Rada :

    Do ugotowania fasoli możemy użyć
    wszystkich resztek z wędlin, by
    się nie zmarnowały.

  • 3 odpowiedzi na “Fasolka po bretońsku”

    1. Karolina pisze:

      Wspaniała zupa i wygląda znakomicie;)

    2. Joanna ( Różowa Kuchnia) pisze:

      Jak apetycznie wygląda 🙂

    3. Trufelek pisze:

      Smakowity obiad 🙂

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *