Menu
  • Dziś jest : 5 grudnia 2024 Imieniny : Saby, Kryspiny, Wilmy
  • Menu

    Faszerowana papryka

  • Faszerowana papryka

    Faszerowana papryka to jakże proste, a zarazem inne danie
    ma wielu zwolenników.

    Składniki :

    7 szt. czerwonej papryki
    2 torebki kaszy gryczanej
    500g pieczarek
    1 duża cebula
    500g mięsa mielonego
    sól
    pieprz
    olej
    ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach (opcjonalnie jeśli lubimy)

    Przygotowanie :

    Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    Papryki myjemy, odcinamy kapturek (górna część z łodyżką),
    usuwamy gniazda nasienne.
    Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w pióra.
    Przesmażamy na oleju pod koniec doprawiając solą i pieprzem.
    Po obsmażeniu odsączamy na sitku.
    Cebulę obieramy kroimy w piórka, szklimy na oleju.
    Następnie dodajemy mięso. Doprawiamy do smaku.
    Wszystko razem przesmażamy.
    Dodajemy pozostałe składniki.
    Dokładnie mieszamy.
    Doprawiamy gdy jest taka potrzeba.
    Gotowym farszem nadziewamy papryki.
    Ich wierzch posypujemy startym na tarce o drobnych oczkach serem żółtym.
    Nakładamy kapturek.
    Pieczemy w  piekarniku nagrzanym do temperatury 190st.C przez 20-25 minut.

  • Jedna odpowiedź do “Faszerowana papryka”

    1. Miro pisze:

      Uwielbiam połączenie papryki i mięsa

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *