Menu
  • Dziś jest : 10 lutego 2020 Imieniny : Elwiry, Jacentego, Scholastyki
  • Menu

    Francuskie z konfiturą

  • Francuskie z konfitą

    Łatwe, a do tego smaczne

    Składniki :

    ciasto francuskie op.
    konfitura wiśniowa
    jajko

    cukier puder

    Przygotowanie :

    Ciasto francuskie rozwijamy smarujemy konfiturą.
    Następnie całość zwijamy jak roladę.
    Kroimy w krążki o grubości około 2 cm.
    Wierzch smarujemy rozkłóconym jajkiem ,
    by ciasto po upieczeniu miało ładny rumiany kolor.
    Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
    w piecyku nagrzanym do temperatury 200 st.C
    przez około 15 minut. Dodatkowo swoje posypałam odrobiną cukru pudru.
    Smacznego

  • Jedna odpowiedź do “Francuskie z konfiturą”

    1. Katarzyna pisze:

      ekspresowo i smacznie 🙂 dobrze, że są te gotowe ciasta francuskie 🙂 jestem ich zdecydowana zwolenniczką!

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Calzone

    Danie włoskie idealne na piknik i nie tylko. Składniki : 0,5 kg mąka pszenna + 4 łyżki40 g drożdże3 łyżki...

    Zamknij