Menu
  • Dziś jest : 5 grudnia 2024 Imieniny : Saby, Kryspiny, Wilmy
  • Menu

    Grillowana pierś kurczaka

  • Grillowana pierś kurczaka

    Grillowana pierś kurczaka na zakończenie sezonu to idealny dodatek do obiadu.
    Smaczny, soczysty i pozostający w pamięci.

    Składniki :

    1 podwójna pierś z kurczaka
    papryka ostra
    pieprz
    sól
    2 ząbki
    2 łyżki oleju
    sos czosnkowy – opcjonalnie (użyłam firmy Develey)

    Przygotowanie :

    Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i porcjujemy jak na kotlety (tylko nie zbijamy).
    Przyprawy łączymy ze sobą i olejem oraz z obranym i przepuszczonym przez praskę czosnkiem.
    Mięso obtaczamy w marynacie.
    Następnie schładzamy je w lodówce (u mnie była to cała noc, ale kilka godzin wystarczy).
    Po tym czasie grillujemy bądź smażymy na złoty kolor z obu stron.
    Podajemy np. z sosem czosnkowym.
    Smacznego

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *