Grillowana pierś kurczaka
Grillowana pierś kurczaka na zakończenie sezonu to idealny dodatek do obiadu.
Smaczny, soczysty i pozostający w pamięci.
Składniki :
1 podwójna pierś z kurczaka
papryka ostra
pieprz
sól
2 ząbki
2 łyżki oleju
sos czosnkowy – opcjonalnie (użyłam firmy Develey)
Przygotowanie :
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i porcjujemy jak na kotlety (tylko nie zbijamy).
Przyprawy łączymy ze sobą i olejem oraz z obranym i przepuszczonym przez praskę czosnkiem.
Mięso obtaczamy w marynacie.
Następnie schładzamy je w lodówce (u mnie była to cała noc, ale kilka godzin wystarczy).
Po tym czasie grillujemy bądź smażymy na złoty kolor z obu stron.
Podajemy np. z sosem czosnkowym.
Smacznego
Dodaj komentarz