Menu
  • Dziś jest : 22 maja 2020 Imieniny : Heleny, Wiesławy, Romy
  • Menu

    Jajka faszerowane filetami z makreli

  • Jajka faszerowane

    Gdy mamy ochotę zaskoczyć czymś np. znajomych
    możemy podać jajka faszerowane trochę niestandardowo.

    Składniki :

    2op. filetów z makreli w sosie pomidorowym (ja użyłam firmy Graal)
    6 jajek
    1op. serka naturalnego
    sól
    pieprz
    koperek

    Przygotowanie :

    Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie.
    Obieramy i kroimy na pół wzdłuż.
    Wyciągamy żółtka.
    W misce rozgniatamy widelcem
    filety z makreli i żółtka.
    Dodajemy serek.
    Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Gotowym farszem wypełniamy pozostałe białka.
    Do dekoracji możemy użyć koperku.
    Smacznego

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Ślimaczki z konfiturą

    Pyszne ślimaczki przypominające nam o skarbach natury. Składniki : 3 szkl. mąki 1 szkl. mleka (ja użyłam Alpro) 50g drożdży...

    Zamknij