Menu
  • Dziś jest : 20 sierpnia 2019 Imieniny : Bernarda, Sobiesława, Samuela
  • Menu

    Jajka faszerowane pieczarkami

  • Jajka faszerowane pieczarkami

    Jajka faszerowane pieczarkami nie muszą być serwowane tylko z okazji Świąt.
    U mnie są bardzo lubiane więc cały czas zmieniam ich składniki.

    Składniki :

    6 jajek
    250g pieczarek
    pęczek szczypiorku
    majonez
    sól
    pieprz
    oliwa
    kawior czerwony

    Przygotowanie :

    Jajka gotujemy w osolonej wodzie.
    Studzimy i obieramy.
    Pieczarki obieramy, myjemy i przesmażamy na patelni.
    Następnie odsączamy na sitku i przepuszczamy przez maszynkę.
    Szczypiorek myjemy, osuszamy i kroimy.
    Jajka przekrawamy na pól tak by powstały łódeczki.
    Wyciągamy żółtko które w osobnej miseczce rozgniatamy widelcem
    dodając do niego pieczarki i szczypiorek.
    Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Majonez dodajemy według własnych preferencji.
    Całość mieszamy.
    W powstałe z białek połówki nakładamy farsz.
    Wierzch dekorujemy majonezem z dodatkiem kawioru.
    Schładzamy w lodówce.
    Smacznego

    Wielki_post

  • 2 odpowiedzi na “Jajka faszerowane pieczarkami”

    1. Marzena pisze:

      Oj uwielbiam te jajka 🙂

    2. Faszerowane jajka uwielbiam 🙂
      Sprawdzają się nie tylko na święta 🙂

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Zapiekanka fasolowo – ziemniaczana

    Zapiekanka fasolowo - ziemniaczana to dość pracochłonne danie dające jednak satysfakcję gdy będziemy je spożywać. Będzie dobrym rozwiązaniem gdy głód...

    Zamknij