Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka faszerowane pieczarkami nie muszą być serwowane tylko z okazji Świąt.
U mnie są bardzo lubiane więc cały czas zmieniam ich składniki.
Składniki :
6 jajek
250g pieczarek
pęczek szczypiorku
majonez
sól
pieprz
oliwa
kawior czerwony
Przygotowanie :
Jajka gotujemy w osolonej wodzie.
Studzimy i obieramy.
Pieczarki obieramy, myjemy i przesmażamy na patelni.
Następnie odsączamy na sitku i przepuszczamy przez maszynkę.
Szczypiorek myjemy, osuszamy i kroimy.
Jajka przekrawamy na pól tak by powstały łódeczki.
Wyciągamy żółtko które w osobnej miseczce rozgniatamy widelcem
dodając do niego pieczarki i szczypiorek.
Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Majonez dodajemy według własnych preferencji.
Całość mieszamy.
W powstałe z białek połówki nakładamy farsz.
Wierzch dekorujemy majonezem z dodatkiem kawioru.
Schładzamy w lodówce.
Smacznego
Oj uwielbiam te jajka 🙂
Faszerowane jajka uwielbiam 🙂
Sprawdzają się nie tylko na święta 🙂