Menu
  • Dziś jest : 20 kwietnia 2024 Imieniny : Agnieszki, Czesława, Amalii
  • Menu

    Karkówka pieczona

  • Karkówka pieczona

    Idealnie się sprawdza na każdą okazję.

    Składniki :

    karkówka 1,5kg
    sól
    pieprz
    liść laurowy
    czosnek
    papryka czerwona ostra
    ziele angielskie 6 ziarenek
    pieprz prawdziwy 7 ziarenek
    tymianek
    majeranek
    1/3 szkl. wody

    Przygotowanie :

    Karkówkę moczymy przez około 2 godziny
    w wodzie z dodatkiem łyżki soli i pieprzu,
    A także z zielem angielskim, pieprzem prawdziwym
    i liściem laurowym.
    Po tym czasie wyciągamy, osuszamy ręcznikiem kuchennym.
    Następnie mięso nacieramy czosnkiem i papryką.
    Odrobinę solimy i pieprzymy, a później oprószamy
    tymiankiem i majerankiem.
    Pieczemy szczelnie zamkniętym w rękawie z dodatkiem wody
    przez 90 minut w piecyku nagrzanym do temperatury 180st.C
    Po upieczeniu mięso wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *