Menu
  • Dziś jest : 25 listopada 2021 Imieniny : Erazma, Katarzyny, Beaty
  • Menu

    Kartacze

  • KartaczeJedna z potraw mojego dzieciństwa którą uwielbiam.

    Składniki :

    1,5 kg ziemniaków
    0,5 kg wieprzowiny
    2 ząbki czosnku
    cebula
    liść laurowy
    pieprz
    sól

    Przygotowanie :

    Mięso gotujemy do miękkości, doprawiamy następnie przepuszczamy przez maszynkę razem z cebulą i czosnkiem.
    Mieszamy i doprawiamy do smaku. Podsmażamy na patelni ok. 10-15 minut.
    Ziemniaki obieramy i ścieramy, odciskamy i mieszamy z sokiem który puściły,
    a następnie formujemy placki w które zawijamy kulki farszu z mięsa.
    Wrzucamy do mięsnego wrzącego wywaru i gotujemy przez 2 godziny.
    Podajemy z zasmażką z boczku i cebuli.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Ciasto półkruche ze śliwkami

    Prostota wykonania i rewelacyjny smak. Składniki: 70 dag mąki pszennej, kostka margaryny, 3/4 szkl. cukru pudru, cukier waniliowy, 4 jajka,...

    Zamknij