Kasztany
Kasztany robiłam pierwszy raz w życiu i od razu się w nich zakochałam.
Smak który rozpływa się w ustach, aromat co zmysły pobudza
czego chcieć więcej w tak pochmurny dzień jak dziś?
Składniki :
200g masła
3/4 szkl. orzechów włoskich zmielonych
150g herbatników
150g herbatników korzennych
100g rodzynek
100g skórki cytrynowej1/2 szkl. cukru pudru
4 łyżki karobu (użyłam ekologicznego firmy Symbio)
4-5 łyżek jagód goji (użyłam ekologicznych firmy Symbio)
wiórki kokosowe do obsypania
Przygotowanie :
Do miski wkładamy pokrojone masło.
Herbatniki kruszymy.
Orzechy przepuszczamy przez maszynkę.
Dodajemy rodzynki, jagody goji i skórkę cytrynową.
Wyrabiamy ciasto które jest dość szorstkie/twarde.
Gdy składniki się połączą odrywamy po kawałku i formujemy kulki.
Każdą kulkę oprószamy wiórkami kokosowymi.
Schładzamy w lodówce.
Delektujemy się smakiem 😉
Rady :
Zamiast karobu możemy użyć kakao.
Ale fajne kuleczki. Pyszności :-):-):-) chętnie takie wypróbuję 🙂
Podoba mi się sposób podania . Kuleczki wyszły ci efektowne .
Inną trochę wersję znam . Twoją wypróbuje tylko karob zdobedę.
Kuleczki wyglądają cudownie 🙂
pycha
chętnie bym spróbowała 🙂
o tak chętnie skosztowałabym
Poproszę jedną kuleczkę wyglądają apetycznie 🙂
ślinka leci od samego patrzenia 🙂 wygląda pysznie i z pewnością skorzystam z przepisu 🙂
Wyglądają przepysznie mam ochotę sięgnąć po nie 🙂
ja zapraszam do siebie,ale nie po słodkości 🙂
ale pięknie wyglądają