Menu
  • Dziś jest : 15 lutego 2025 Imieniny : Faustyna, Jowity, Georginy
  • Menu

    Kasztany

  • Kasztany

    Kasztany robiłam pierwszy raz w życiu i od razu się w nich zakochałam.
    Smak który rozpływa się w ustach, aromat co zmysły pobudza
    czego chcieć więcej w tak pochmurny dzień jak dziś?

    Składniki :

    200g masła
    3/4 szkl. orzechów włoskich zmielonych
    150g herbatników
    150g herbatników korzennych
    100g rodzynek
    100g skórki cytrynowej

    1/2 szkl. cukru pudru
    4 łyżki karobu (użyłam ekologicznego firmy Symbio)
    4-5 łyżek jagód goji (użyłam ekologicznych firmy Symbio)
    wiórki kokosowe do obsypania

    Przygotowanie :

    Do miski wkładamy pokrojone masło.
    Herbatniki kruszymy.
    Orzechy przepuszczamy przez maszynkę.
    Dodajemy rodzynki, jagody goji i skórkę cytrynową.
    Wyrabiamy ciasto które jest dość szorstkie/twarde.
    Gdy składniki się połączą odrywamy po kawałku i formujemy kulki.
    Każdą kulkę oprószamy wiórkami kokosowymi.
    Schładzamy w lodówce.
    Delektujemy się smakiem 😉

    Rady :

    Zamiast karobu możemy użyć kakao.

  • 11 odpowiedzi na “Kasztany”

    1. Marzena pisze:

      Ale fajne kuleczki. Pyszności :-):-):-) chętnie takie wypróbuję 🙂

    2. Joanna ( Różowa Kuchnia) pisze:

      Podoba mi się sposób podania . Kuleczki wyszły ci efektowne .

    3. wadera61 pisze:

      Inną trochę wersję znam . Twoją wypróbuje tylko karob zdobedę.

    4. Alicja pisze:

      Kuleczki wyglądają cudownie 🙂

    5. Katarzyna Skrypnik pisze:

      pycha

    6. Malvie pisze:

      chętnie bym spróbowała 🙂

    7. Justyna pisze:

      o tak chętnie skosztowałabym

    8. natii pisze:

      Poproszę jedną kuleczkę wyglądają apetycznie 🙂

    9. beatka pisze:

      ślinka leci od samego patrzenia 🙂 wygląda pysznie i z pewnością skorzystam z przepisu 🙂

    10. Iqka cook pisze:

      Wyglądają przepysznie mam ochotę sięgnąć po nie 🙂
      ja zapraszam do siebie,ale nie po słodkości 🙂

    11. kasia pisze:

      ale pięknie wyglądają

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *