Menu
  • Dziś jest : 21 sierpnia 2019 Imieniny : Joanny, Kazimiery, Wiktorii
  • Menu

    Kokosanka z papają kandyzowaną

  • Kokosanka z papają kandyzowaną

    Kokosanka z papają kandyzowaną to mój pomysł na połączenie wiórków kokosowych
    z owocami kandyzowanymi.

    Składniki :

    2 szkl. mąki
    150g wiórków kokosowych (użyłam firmy F.H.U. JAWO )
    100g papai kandyzowanej (użyłam firmy F.H.U. JAWO )
    5 jaj

    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    300g masła
    2 łyżki mleka kokosowego (użyłam firmy Alpro) może być również zwykłe mleko
    3/4 szkl. cukru
    1 op. cukru waniliowego
    cukier puder do posypania

    Przygotowanie :

    Wiórki kokosowe rumienimy na suchej patelni.
    Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
    Następnie dodajemy jajka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
    Kandyzowaną papaję kroimy w kostkę, gdy jej kawałki są duże.
    Dodajemy do masy wraz z wiórkami.
    Delikatnie mieszamy, by składniki się połączyły.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st.C
    przez około 50-60 minut.
    Stan upieczenia ciasta najlepiej sprawdzić patyczkiem (gdy będzie suchy wyciągamy ciasto).
    Po upieczeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.

  • 13 odpowiedzi na “Kokosanka z papają kandyzowaną”

    1. Marzena pisze:

      Paulinko ale pyszne ciacho. Kokos uwielbiam a dodatki super 🙂 pozdrawiam 🙂

    2. kasia pisze:

      smakowicie wyglada

    3. Justyna pisze:

      mniam lubię ciasta z kokosem

    4. Bardzo fajny przepis, ciasto wyglada na smaczne

    5. Katarzyna Skrypnik pisze:

      pychotka muszę wypróbować

    6. wadera61 pisze:

      Przepis wart wypróbowania 🙂
      Niezwykle smacznie wygląda 🙂

    7. Aga pisze:

      Kocham ciasta 😀 Trafiłaś w mój gust!

    8. Tapenda pisze:

      Z przyjemniścią bym skosztowała. ciasteczka kokosanki zawsze wywołuje u mnie baaaardzo miłe skojarzenia !

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

    9. natii pisze:

      kokos uwielbiam 🙂

    10. Joanna rozowakuchnia pisze:

      Przepięknie wygląda . oka nie można oderwać .

    11. ANNA pisze:

      Ciasto pyszne ,sypkie ,mocno kokosowe .Tylko w pszepisie nie ma podanej ilości proszku do pieczenia ,ja dalam płaską łyżeczkę .

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Szejk orzechowo-bananowy

    Szejk orzechowo-bananowy na orzeźwienie czy pobudzenie zawsze się sprawdza. Próbowaliście? Składniki na 4 porcje : 2,5 szkl. mleka orzechowego (użyłam...

    Zamknij