Menu
  • Dziś jest : 5 lutego 2020 Imieniny : Agaty, Adelajdy, Justyniana
  • Menu

    Kompot jabłkowo-rabarbarowy

  • Kompot jabłkowo-rabarbarowy

    Kompot jabłkowo-rabarbarowy na ochłodę zawsze gotowy.
    Świetnie smakuje, chłodzi i motywuje.

    Składniki :

    4 łodygi rabarbaru
    7-9 średnich jabłek
    3 l wody
    cukier do smaku ( u mnie były to 3 łyżki)

    Przygotowanie :
    Jabłka myjemy, obieramy usuwamy gniazda nasienne.
    Kroimy na 4-8 części w zależności od wielkości jabłka.
    Rabarbar obieramy i kroimy.
    Wodę zagotowujemy z cukrem.
    Następnie dodajemy jabłka i rabarbar.
    Gotujemy razem jakieś 5-7 minut.
    Studzimy i przecedzamy.
    Podajemy schłodzony.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Ćwiartki kurczaka faszerowane kaszą i pieczarkami

    Ćwiartki kurczaka faszerowane kaszą i pieczarkami to danie do którego nic oprócz surówki nam nie potrzeba. Smaczne, sycące i niestandardowe...

    Zamknij