Menu
  • Dziś jest : 17 sierpnia 2018 Imieniny : Jacka, Anity, Mirona
  • Menu

    Kompot wigilijny z suszu

  • Kompot wigilijny z suszu musi być. Nie wiem jak jest u Was, ale u mnie nie może go zabraknąć.
    Smakuje wszystkim nie jest słodzony cukrem. Możemy mieszać składniki jak nam się podoba. Proporcję równają się słodkości jaką chcemy uzyskać.
    Kompot wigilijny z suszu to tylko chwila pracy, a smak nie do opisania.

    Składniki :

    50g żurawiny suszonej (użyłam firmy Bakalland)
    50g słonecznego Trio (użyłam firmy Bakalland)
    50g ananasa (użyłam firmy Bakalland)
    5 fig (użyłam firmy Bakalland)
    5-6 śliwek
    50g daktyli
    3 litry wody

    Przygotowanie:

    Wszystek susz opłukujemy pod bieżącą wodą na sitku.
    Następnie do garnka wlewamy wodę.
    Gdy się zagotuje dodajemy susz.
    Gotujemy 10 minut.
    Kompot studzimy.
    Jego smakiem możecie się delektować przez cały rok.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą

    Święta zbliżają się dużymi krokami. My planujemy i powoli szykujemy w głowie menu. Co będzie gościło, w jakiej ilości czy...

    Zamknij