Kompot z wiśni na zimę
Sezon na przetwory trwa w najlepsze. W tym roku można powiedzieć, że jest istny wysyp owoców i warzyw. Ja staram się przynajmniej po kilka słoiczków zrobić różności, aby w czasie zimy cieszyć się smakiem tych wspaniałych skarbów lata. Dziś mam dla Was szybką propozycję na kompot z wiśni na zimę, by w zimowe wieczory rozgrzewał nas smakiem i aromatem.
Składniki :
wiśnie
woda
cukier 1 łyżka na 1 słoik
Przygotowanie :
Wiśnie przepłukujemy w wodzie.
Umieszczamy w wyparzonych słoikach.
Zasypujemy cukrem (ja dawałam 1 łyżkę cukru na 1 słoik).
Następnie zalewamy wodą tak aby owoce były zakryte.
Zakręcamy i pasteryzujemy przez 25 minut.
Czyż to nie łatwe? Teraz pozostaje tylko cieszyć się smakiem wiśni.
Dodaj komentarz