Kostka budyniowa
Łatwe w wykonaniu i szybkie w zjadaniu
tak można powiedzieć o tym cieście.
Składniki :
1,5 op krakersów
2 budynie śmietankowe bez cukru
1 szkl. mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szkl. cukru
1l mleka
200g masła
do posypania wiórki kokosowe (ja użyłam Kresto)
Przygotowanie :
Formę wykładamy papierem do pieczenia.
Na nim układamy warstwę krakersów.
W garnku zagotowujemy 0,5l leka z masłem i cukrem.
W między czasie w do pozostałego mleka
Wsypujemy mąki wymieszane z budyniem.
Mieszamy ,by nie było grudek.
Gdy mleko się zagotuje wlewamy do niego
przygotowaną masę mączno-budyniową.
Szybko mieszamy do połączenia składników.
Gotujemy jeszcze chwilkę.
Gorącą masę wykładamy na krakersy.
Następnie przykrywamy je drugą ich częścią.
Wierzch ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi.
Czekamy aż ciasto ostygnie po czym wkładamy je do lodówki.
Smacznego
Pysznie wygląda .
jaka foremka? jakies konkretne miary!
Używałam 25x30cm