Kotlety z kaszy
Dość rzadko spotykane, ale bardzo smaczne.
Składniki :
400g kaszy jęczmiennej Lestello
10 średnich pieczarek
1 duża cebula
4 jajka
bułka tarta
sól
pieprz
olej
Przygotowanie :
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Ugotowaną studzimy.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Podsmażamy na oleju razem z obranymi, umytymi
i pokrojonymi w kostkę pieczarkami.
Podduszone dodajemy do kaszy.
Wbijamy jajka, dosypujemy bułkę tartą (8łyżek).
Wyrabiamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Z powstałej masy formujemy kotlety.
Obtaczamy w bułce tartej.
smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
Smacznego
O takich kotletach nie słyszałam… Na pewno wypróbuję 😉