Krem czekoladowy z avocado
Krem czekoladowy z avocado to idealna baza wyjściowa do ciasta którego krem jest intensywny i smaczny, a ciasto które kremem przełożysz rozchmurzy najbardziej zachmurzony dzień. Gdy jednak nie będziesz mieć nastroju do pieczenia krem czekoladowy z avocado możesz zjeść sam, na kromce chleba. Nic tak nie poprawia samopoczucia jak odrobina słodyczy o poranku czyż nie? Jakiego jesteście zdania? Czy na takie małe grzeszki możemy sobie pozwolić?
Składniki:
2 dojrzałe avocado
5 łyżek gorzkiego kakao
16g cukru waniliowego
3-4 łyżki cukru pudru , ale ilość wedle uznania (użyłam Diamant)
1/2 kostki masła 82%
Przygotowanie :
Avocado myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy pestkę.
Następnie wydrążamy miąższ i przekładamy do miksera.
Dodajemy miękkie masło, cukry i kakao.
Miksujemy aż składniki idealnie się połączą.
Tak przygotowany krem możemy użyć od razu do czego tylko zapragniemy bądź umieścić w pojemniczku zamykanym i przechowywać w lodówce.
Smacznego
jadłabym łyżeczką 🙂
Nie oderwałabym sie od zawartości takiej filiżanki, póty bym nie dotarła do dna! 😀 dzięki Kochana za wspólne pieczenie z czekoladą oraz za Błyskawiczny Piątek 🙂
Kochana to ja dziękuję za zaproszenie i polecam się na przyszłość 😉
Bardzo ciekawy pomysł, muszę kiedyś wypróbować, bo kusi 🙂 Dziękuję za wspólny czekoladowy weekend 🙂
Pyszny kremik, lubię takie specjały 🙂 Dziękuję za wspólną czekoladową zabawę 🙂
Świetny przepis na zdrowy, czekoladowy krem 🙂