Krem z pomidorów
Krem z pomidorów samym kolorem poprawi nasz poniedziałkowy dzień.
Aksamitny w smaku, a do tego zdrowy.
Bez ulepszaczy, idealny dla osób dbających o swoje zdrowie.
Na diecie niezastąpiony. Kto z Was już myśli o Sylwestrze?
Figurka ma być przecież idealna czyż nie?
Nie czekaj już dziś o siebie zadbaj.
Składniki :
1,5 kg pomidorów
220g (1 mały słoiczek) pomidorów suszonych w oliwie
pęczek bazylii
4-5 ząbków czosnku
3 marchewki średniej wielkości
1 duża cebulasól
pieprz cayenne
majeranek,
tymianek
masło (najlepiej klarowane)
Dodatkowo:
płatki migdałów
Przygotowanie :
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy i szklimy na maśle.
Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy na kawałki.
Następnie dodajemy je do garnka z przeszkloną cebulą i czosnkiem.
Dusimy na małym
ogniu.
W między czasie dodajemy pomidory suszone oraz obrane, umyte i pokrojone marchewki.
Dodajemy posiekaną bazylię.
Całość gotujemy do momentu aż marchewki będą miękkie.
Następnie miksujemy i doprawiamy do smaku solą, tymiankiem, majerankiem i pieprzem cayenne.
Podajemy na ciepło z wiórkami kokosowymi uprażonymi.
To coś dla mnie jeść coś trzeba, a te dodatkowe kg to jak koszmar co nie chce minąć
Skąd ja to znam
Uwielbiam wszystko, co jest zdrowe
To tak jak my 😉
Wydaje się proste do zrobienia
probowalem takiej potrawy jest swietna
Miło mi to słyszeć 😉